Nyhed nu! Wood-Mizer online shop for Danmark

Elektronisk justering af skæretykkelse

Savning af træ indebærer altid en masse målinger og beregninger, hvilket bremser produktionen. Den elektroniske savtykkelsesberegner overtager disse opgaver og sikrer hurtig fremgang i arbejdet ved hjælp af præcision og hastighed i indstillingen af savhøjden.

Setworks
Setworks

SW10 tykkelsesberegner til save


Robust og prisbillig savetykkelsesberegner til save med forbrændingsmotor eller elmotor. Det øger præcisionen og produktiviteten betydeligt ved hurtigt og pålideligt at indstille det næste snit.


Setworks

ACCUSET


Accuset er endnu mere omfattende end SW10 og PLC Setworks ved at tilbyde 4 driftstilstande ud over 16 programmerbare målinger.

•Manuel tilstand - systemet fungerer kun manuelt
•Auto op/auto ned-tilstand - hver gang højdejusteringen betjenes, hæves eller sænkes savhovedet med det programmerede beløb
•Patron-tilstand - 16 standardtykkelser kan fastsættes i systemet
Reference-tilstand - systemet beholder den sidst indtastede værdi, selv efter at træet er blevet drejet, hvilket er praktisk ved skæring af firkantet træ


Setworks

PLC- Computer til savtykkelse


Fås til save med elektriske motorer. Operatøren kan nemt programmere to snit og genindkalde dem ved et tryk på en knap. Muligheden for at gemme de mest almindeligt anvendte mål gør det meget nemmere, mere præcist og hurtigere at indstille savhovedet. PLC-savtykkelsescomputeren kender savhovedets øverste og nederste grænser og har en indbygget beregner med reference til savlejet. Det betyder, at den korrekte højde for det første snit automatisk tilnærmes, så det sidste bræt eller den sidste firkant af træ også får den korrekte tykkelse.


Setworks

SW PLC2


Er en indstilling for savtykkelse, der automatisk sænker savhovedet med det indstillede beløb. Det er en videreudvikling med flere funktioner, så endnu mere komplicerede skæremønstre kan udføres automatisk.

Forfræser

Barken på træstammen er ofte forurenet med sand og sten. For at beskytte savklingen og forlænge dens levetid er det tilrådeligt at bruge en forfræser, der fjerner barken med det fastsiddende snavs før snittet. Det sparer tid og penge, fordi bæltet ikke skal skiftes så ofte.
Forfræseren fås til næsten alle save. Der kan ikke monteres en forskærer på LX50 og LT15Start.
Hver LT15Classic og LT20 er forberedt til montering af en forfræser. Eftermontering er derfor ikke et problem.

Debarker

LubeMizer bælterensningssystem

Uden korrekt smøring af bæltet er nogle træsorter vanskelige at skære, da harpiksen klæber fast til bæltet og påvirker skærekvaliteten. LubeMizer-systemet er indstillet med en intervalskifter mellem to og ti l/h. Ved kontinuerlig drift kan ekstremt harpiksholdige træsorter skæres med op til 38 l/h. LubeMizer-systemet er en meget effektiv måde at rengøre bæltet på. Systemet sprøjter begge sider af bæltet, så det smøres og rengøres på samme tid. Fås fra LT40 og fremefter.

LubeMizer-additiver - biologisk nedbrydeligt vandtilsætningsstof . 400 ml pr. tankfyldning sikrer optimal dækrensning. 1 liter koncentrat er tilstrækkeligt til ca. 50 liter vand.

LubeMizer

Vendestock til pålæsning og drejning af stamme

Vippekroge er vigtige, når du arbejder med træstammer. De er traditionelle skovningsredskaber og bruges til at dreje, løfte og flytte træstammer. Tangen på vores vippekroge har en ekstra stor åbning for at forhindre, at den glider. Det 1,2 m lange skaft er fremstillet af asketræ. Vippekrogen er især vigtig, når du arbejder med manuelle save.

Wendehaken

Cover

Beskyt din investering mod vejrliget med et dæksel. På alle savmodeller er der et dæksel, der dækker savhovedet, motoren og kontrolpanelet. Der er to forskellige kvaliteter. Den ene er lavet af lærred til lastbiler og er stort set uforgængelig, den anden er lavet af en lettere vævet film, som ligner det, du får i byggemarkeder. Begge dæksler er ikke egnede til vejtransport. Dækslerne fastgøres til savværket med elastikbånd, mindst 6 af disse bånd pr. dæksel.

Sawmill Headef Cover

A-formede sengegavle

For at beskytte segmenterne mod slitage og træet mod misfarvning anbefales det at montere rustfri stålskinner efterfølgende. A-sengeskinner er designet til præcis tilskæring efter mål. De har en smal kontaktflade, hvor der ikke bliver spåner tilbage, når de drejer.

A-Bettschienen

Mobilitetspakke

For at gøre en stationær sav til en mobil sav har du brug for en mobilitetspakke. LT15 START og CLASSIC kan eftermonteres med en mobilitetspakke fra år 10/2020 og kan også fås som mobile save. Desuden kan modellerne LT20, LT40 og LT70 samt LT40WIDE fås som mobile savemaskiner.

Trailer

Stationært kontrolpanel

Med et stationært betjeningspanel placeres kablet over arbejdsområdet med en kabelstyring. Denne fås til alle save med en elektrisk motor fra LT20 og opefter.

Wendehaken

Ekstra stilkeklemme

Der er brug for træstamklemmer for at sikre træstammen optimalt. Disse leveres som standard med alle Wood-Mizer-save. Men hvis du har brug for en ekstra træklamme, kan du montere en bagefter til LT15 START, LT15 CLASSIC og LX50.

Wendehaken

Dæklister i rustfrit stål

De beskytter ikke kun segmenternes lak mod ridser, men forhindrer også misfarvning forårsaget af træ, der indeholder garvesyre.

Wendehaken

Kile til justering af træstammer

Den leveres sammen med segmentbedsavene LX50 til LT15 CLASSIC og WIDE. Denne kile hæver den tynde ende af træstammen, så den er perfekt justeret ved savning og kan bruges optimalt.

Ausgleichskeil

Slinger-stempelforstærker

Hvis afbalanceringskilen er for besværlig for dig, kan du montere en kuffertjusteringsanordning på din sav til at dreje. Denne kan skrues fast løbende og er derfor lidt lettere at bruge.

Wendehaken

Aftræksklemmer

Det er ofte vanskeligt at save spændt træ, fordi man ikke altid kan spænde det ordentligt. Der kan monteres op til 3 klemmer på LT20- til LT70-hydrauliske save på savbænken og trække træstammen nedad på savbænken, så den kan skæres nøjagtigt til mål.

Wendehaken

Laser-display

Voor zagen die in een hal gebruikt worden. Een laserlijn geeft aan waar de volgende snede gemaakt zal worden.
De laserindicator kan achteraf gemonteerd worden op zagen met 12V batterij (niet beschikbaar voor LT20, LT15, LT10 en LX50). Het is niet aan te bevelen om buiten te werken omdat het scherm moeilijk te zien is.

Laser

Elektrisk kobling

De automatische koppeling is een echt gemak bij het zagen met benzine- of dieselmotoren. Met een kleine beweging van de schakelaar wordt de koppeling geactiveerd en de motor op snelheid gebracht. Als je de schakelaar in de andere richting indrukt, stopt de riem en gaat de motor in neutraal.
Niet verkrijgbaar voor LT20, LT15, LT10 en LX50 zagen.

Clutch

Elektrisk højdejustering

Den elektriske højdejustering er standard på savemaskiner fra LT15CLASSIC og opefter og er den grundlæggende forudsætning for montering af en savtykkelsesberegner. Savhovedet bevæger sig op eller ned ved et tryk på en knap. Uden en savtykkelsesberegner indstilles savhøjden stadig med skalaen på displayet.

Höhenverstellung

Elektrisk drev

Det elektriske drev gør det lettere at skære mange snit og er standard på LT20B-modeller og derover (valgfrit på LT155CLASSIC). En drejekontakt giver trinløs styring af savhastigheden.

Sawmill Headef Cover

Sengeforlængelser

Mobile og stationære savværker fra Wood-Mizer kan udvides næsten uendeligt. Der er sengeafsnit til LX50-, LX250- og LT15-serierne og trapezformede senge til LT20-, LT40- og LT70-serierne.
Der skelnes også mellem manuelle udtræk og hydrauliske udtræk.

Verlängerung
LX50 Verlängerung

Sengeforlængelse til LX50


Maskinernes savlængde kan også forlænges med ekstra segmenter på hver 1,53 m længde.


LT15-Verlängerung

Sengeforlængelse til LT10- og LT15-serien


Forlængelser på 1,95 m og 2,7 m er tilgængelige for maskiner i LT10- og LT15-serien. Også her kan savlængden forlænges næsten i det uendelige.


Setworks

Sengeforlængelse til segmentalsav LT20B


Maskinernes savlængde kan også forlænges med yderligere segmenter på 2 m hver.


LX250 extension

Sengeforlængelse til LX250


LX250 kan forlænges med 1,85 m ekstra segmenter for at øge skærelængden.


Setworks

Sengeforlængelser til LT20-, LT40- og LT70-serien


De mobiele en stationaire zaagmachines van de LT20, LT40 en LT70 serie kunnen net als andere modellen uitgebreid worden.
Het enige waar je hier rekening mee moet houden is of je hydraulische of manuele verlengstukken wilt.
Als je een nieuwe zagerij koopt, is het aan te bevelen om hydraulische verlengstukken te gebruiken, want achteraf hydraulische verlengstukken monteren is erg duur en tijdrovend. Hier moet je bij aankoop direct beslissen en goed nadenken over de vereiste zaaglengte.
Als je al een mobiele of stationaire zaag hebt, kun je gemakkelijk achteraf manuele verlengstukken monteren.

MANUEL HÅNDTERING AF TRÆSTAMMER
Skærelængden på en Wood-Mizer-sav er ikke begrænset til rammens længde. Alle save kan forlænges til næsten enhver længde med elementer på 0,5 m, 0,9 m, 1,8 m, 3,6 m eller 7,2 m.
Sengeforlængelser bruges ikke kun til at save ekstra lange træstammer.

HYDRAULISK BEHANDLING AF TRÆSTAMMER
Der fås hydrauliske sædeforlængelser til LT20, LT40 og LT70 elektriske save med "M"-seng.